VVD Eva Eigenhuijsen – Den Bosch Vughterstraat
Eva blogt

Ik ben Eva Eigenhuijsen, raadslid van de Bossche VVD. Volg wat ik allemaal onderneem om de Bossche inwoners en bedrijven in de raadsperiode 2018-2022 zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Wilt u graag een betrokken, benaderbare bestuurder in de gemeenteraad? Met oog voor ondernemen, duurzaamheid, de stad-land relatie, en een voorvechter van een gemeente die goed bereikbaar is en blijft, zowel fysiek als digitaal. Die een frisse blik op de gemeente combineert met jaren bestuurlijke ervaring. 

Ik nodig u uit om in gesprek te gaan in de komende 4 jaar waarbij ik graag uw input hoor op al die zaken die u aan het hart gaan. Als raadslid heeft alles in de gemeente mijn aandacht, mijn portefeuille binnen de fractie is: Economische zaken, Citymarketing & Toerisme, Cultuurhistorie & Erfgoed. Mail mij op vraaghetaan@vvdeva.nl en volg mij op Twitter en Facebook.

De juiste ambitie

Nadat ik in de zomer van 2020 de portefeuille Klimaat en Verkeer overnam kreeg ik gelijk een zeer uitdagend dossier onder mijn hoede: De Duurzame Polder. Een invulling van de Visie Energielandschap, een plan voor het mogelijk plaatsen van windmolens en zonnepanelen in de polder tussen Rosmalen en Oss.

Lees verder   

Nieuwe portefeuille: Mobiliteit & Klimaat

Na de zomerstop in 2020 ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe portefeuille: Mobiliteit en Klimaat. Ik heb mijn portefeuille van Economische Zaken overgedragen aan een fractiegenoot en nu mag ik mij storten op andere, zeer relevante thema’s: mobiliteit én klimaat.

Lees verder   

Horecavisie kopie 2

Nu wegens de COVID-19 crisis de horeca na weken afwachten weer mag heropenen per 1 juni uitten andere partijen tijdens de raadsvergadering kritiek op de bestaande Horecavisie. Deze zou de ijskast in kunnen, aangezien door de coronacrisis de visie achterhaald is. Hierop reageerde ik als volgt:

Lees verder   

Duidelijkheid over antennebeleid

Het plaatsen van extra antenne-installaties om zo een betere dekking van ons mobiele netwerk te realiseren is en blijft een gevoelig onderwerp. 
De gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch kreeg onlangs ook met een dergelijk vraagstuk te maken.

Lees verder   
Betere bereikbaarheid bezoekers binnenstad Den Bosch.

Bereikbaarheid binnenstad

Op maandag 16 september is de Zuidwal wegens werkzaamheden dicht gegaan voor al het doorgaand verkeer. Door deze afsluiting worden bezoekers geconfronteerd met een slechtere bereikbaarheid van zowel de binnenstad als de parkeergarages. De Bossche VVD heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Lees verder   

De kracht van social media

Hoe kan je in het nieuws komen.... Onlangs maakte ik gebruik van het veerpont over de Maas. Daarbij kwam ik in een penibele situatie terecht.  Om andere reizigers te waarschuwen besloot ik een tweet te plaatsen. Zonder enig idee te hebben waartoe dat zou leiden.

Lees verder   

Mijn werk

Als ZZP'er word ik onder andere ingehuurd als Omgevingsmanager. Hier vertel ik iets over een project voor het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Bekijk op YouTube    

VVD wil vestingwerken Den Bosch etaleren

Over tien jaar is het 400 jaar geleden dat Prins Frederik Hendrik de stad Den Bosch innam. In dat jubileumjaar wil de Bossche VVD Den Bosch als vestingstad etaleren.

Bekijk op Facebook     
VVD eva gemeenteraadslid introductievideo

Introductie gemeenteraad

Van alle raadsleden in 's Hertogenbosch is een introductievideo gemaakt. Zo ook van mij.

Bekijk op YouTube   
VVD Eva Eigenhuijsen – Mennen, even voorstellen

Even voorstellen…

Sinds 2017 woon ik in het buitengebied van ’s-Hertogenbosch, waar ik samen met Jeroen in een boerderijtje woon in Vinkel. Wij zijn verhuisd uit de binnenstad van Grave – jaha, oud vestingstadje dus het noemt zichzelf stad – naar een thuis met plek voor onze pony’s, schapen en een toom eigen kippen. Samen met een tuin waar ik altijd te weinig tijd voor heb (maar Jeroen gelukkig erg groene vingers heeft) genieten wij volop van het buitengebied van ’s-Hertogenbosch.  Als liefhebber van groen en ruimte, maar ook van cultuur en historie voel ik mij als een vis in het water in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Afgestudeerd in Deventer aan de HBO opleiding Milieutechnologie en inmiddels alweer 17 jaar een carrière in het water, groen en ruimte. Sinds 2012 als ZZP’er en werkzaam voor met name overheden. Oog voor duurzaamheid, onze leefomgeving en ruimtelijke inrichting zitten er dus al lang in.In 2009 werd ik voor de VVD gekozen in het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas en sindsdien actief in (politieke) besturen. 6 Jaar lidmaatschap van dit AB en ruim 3 jaar gemeenteraadslid in de gemeente Grave (tot dat ik verhuisde naar gemeente ’s-Hertogenbosch) nam ik mee als bagage voor de gemeenteraad ’s-Hertogenbosch.

Een goede basis dus om in te zetten voor de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch, en met een actieve, ondernemende houding om mijn netwerk waar mogelijk en nodig verder te vergroten. Aangezien netwerken in mijn natuur zit en ik altijd op zoek ben naar meer kennis (feiten, ervaringen en meningen) om uiteindelijk goede besluiten te kunnen nemen.

VVD Den Bosch banner

Liberaal

Ik ben een liberaal in hart en nieren met een groot geloof in de kracht van het individu, en met een betrokken en oprecht oog voor de mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij. Vrijheid staat in onze partijnaam en dat is voor mij een groot goed, daar hoort in mijn optiek ook onder de vrijheid om te bepalen wat je met je eigen geld doet. Lage lokale lasten dus waar mogelijk, en altijd een kostenefficiënte gemeente die zuinig met uw en mijn belastingcenten om gaat.

Sinds 2005 ben ik lid van de VVD. In de lokale politiek vind ik een landelijk opererende partij van grote meerwaarde: door het netwerk bij collega gemeenten, provincie en in Den Haag weten we meer en kunnen we lokale vragen ook provinciaal en landelijk onder de aandacht brengen. In 2009 werd ik gekozen als VVD vertegenwoordiger in het bestuur van waterschap Aa en Maas, waar ik vervolgens 6 jaar lang frequent op het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch te vinden was. En van 2014 tot mei 2017 mocht ik gemeenteraadslid in Grave zijn, waar allerlei dossiers langskwamen die met alle gemeenten in de regio Noordoost-Brabant – waaronder dus ook ’s-Hertogenbosch – werden opgepakt.

Sinds maart 2018 maak ik deel uit van onze 5 koppige VVD fractie in de gemeenteraad van 's-Hertogenbosch.

Laatste update 24/11/2020