blog januari 2019

02/01/2019

Goede voornemens

Twee weken grotendeels vrij rondom Kerst en Oud&Nieuw geeft niet alleen ruimte om de banden met familie en vrienden aan te halen, maar ook terug te kijken op het oude jaar en vooruit te blikken op de kansen die gaan komen.

Onder de kerstboom-uit-eigen-tuin een avondje kaasfonduen samen met m’n vent, en daarover mijmeren: heerlijk om tijd te hebben voor zo’n avond!
Van die tijd en ruimte geniet ik ieder jaar meer lijkt het wel, wat waarschijnlijk parallel loopt aan een steeds strakker ingedeelde agenda door de combi van het werk als ZZP’er, gemeenteraadslid, diverse bestuursfuncties én heerlijk buiten wonen met bijpassende ‘veestapel’ aan hobbydieren. 2018 was dus weer een boeiend jaar, met de verkiezingen in maart en een intensieve periode die daar aan vooraf ging. Vervolgens inwerken in een gemeenteraad die nieuw voor mij is, met veel mensen met politieke ervaring er in maar ook genoeg ‘fris bloed’ in de gelederen.

'Blijf je verwonderen' 
Is een credo wat ik hierbij probeer aan te houden. Zat ik in Grave ruim 3 jaar in een ‘eenvrouwsfractie’ in de raad en in de oppositie, ook in het waterschapsbestuur van Aa en Maas zat ik in een driemansfractie (waarvan enkele jaren als fractievoorzitter) in totaal 6 jaar in de oppositie.
Onderdeel uitmaken van een vijfmansfractie, onderdeel uitmaken van de coalitie en dus een eigen wethouder én dit alles in een gemeente waarin ik niet ben opgegroeid en mijn netwerk nog hard groeiende is: allemaal nieuwigheden die er voor zorgen dat ik met een frisse blik kijk & blijf kijken naar het functioneren van onze gemeenteraad en onze coalitie. Zodat er ook blijft voor verbeteringen, in aandacht voor welke onderwerpen, in effectiviteit en in snelheid.

Goede voornemens… naast die frisse blik vasthouden zit het in de trant van rust, ruimte en regelmaat, ook wel de 3 R’en. Hoorde ik ooit van een jonge pa die dat als credo had om de toko draaiende te houden. Ondanks het gevaar van ‘houden aan goede voornemens’ ga ik het toch maar weer eens proberen. Wie niet waagt…