06/06/2018

Mooie portefeuille

Nu de coalitie van ’s-Hertogenbosch is gepresenteerd en onze lijsttrekker Jan Hoskam is herbenoemd tot wethouder namens de VVD is ook onze fractie bekend: Nr 6 op de lijst André Rotman stroomt door in de gemeenteraad en voormalig fractieondersteuner Freek van Haren (Nr 7 op de lijst) wordt commissielid. Met deze fractie gaan we de komende jaren aan de slag om de gemeente ’s-Hertogenbosch nog mooier te maken, oftewel #nudoorzetten zoals onze verkiezingsslogan was.

Een nieuwe fractie betekent herverdeling van de portefeuilles. Met drie inhoudelijke commissies en 5 raadsliden + 1 commissielid is een mooie verdeling van 2 personen per commissie te maken. Ik neem samen met André zitting in de commissie Bedrijvigheid deze periode. En ben ontzettend blijf met mijn portefeuille, voel mij er als ‘een vis in het water’ bij!

Commissie Bedrijvigheid 

Mijn portefeuille bestaat uit: 

  • Economische zaken
  • Ondernemerschap
  • Erfgoed & Cultuurhistorie
  • Citymarketing
  • Toerisme & recreatie

En dat in een prachtige stad als ’s-Hertogenbosch, waar de cultuurhistorie van de binnenstad af spat, en het toerisme een belangrijk onderdeel is van de economie. Als ZZP’er voel ik mij bij ondernemerschap compleet thuis, en in het verlengde daarvan past economische zaken er super bij. Met niet alleen oog voor de stad maar ook alle wijken en dorpen – waarvan ik zelf inwoner ben – en tel uit de vele overlappen die mijn dagelijks leven en interesses heeft met deze portefeuille. Had er al veel zin in maar met zo’n geweldig uitdagende én boeiende portefeuille neemt het enthousiasme en energie alleen maar toe. Eens zien wat we de komende jaren voor stappen kunnen zetten op deze vakgebieden.

Citymarketing: "Wij gaan het anders doen!" 
Neem bijvoorbeeld Citymarketing, waar al jaren over wordt gepraat maar echt landen doet het nog niet. Bij de kop pakken dus dit dossier en eens goed bekijken waarom het loopt zoals het loopt. Om vervolgens te handelen volgens het principe ‘Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen’… we moeten dus iets anders doen, want gemeente ’s-Hertogenbosch verdient meer dan ze tot nu toe heeft gekregen op dit onderwerp.