VVD Eva Eigenhuijsen – MiNC

05/03/2018

Politiek debat MiNC

“De beste milieuministers tot dusver waren van de VVD,” aldus GroenLinks. Goed om te weten bij een debat van Minc: Milieu, Innovatie, Natuur en Cultuur

In de Verkadefabriek was de zaal waar Minc haar debat organiseerde goed gevuld. Het aantal zwevende kiezers was ook bij dit debat beperkt, een fenomeen wat je vaker ziet bij dit soort avonden. Ook vanuit onze VVD waren we goed vertegenwoordigd, met onze lijsttrekker Jan Hoskam op het podium en naast mijn persoon nog meer kandidaten in de zaal.

Jan had een mooie pitch, letterlijk op een groentekist, waarin hij vertelde als wethouder de portefeuilles economie én duurzaamheid te combineren. De VVD heeft wat betreft duurzaamheid de focus op het optimaal faciliteren binnen onze gemeente van elektrische auto's, particuliere initiatieven op het gebied van duurzaamheid mogelijk te maken en als gemeente het goede voorbeeld geven, bijvoorbeeld op het gebied van vervoer en afval.

Interessant ook om tijdens deze avond met een Bosschenaar van gedachten te wisselen over studentenhuisvesting door particulieren. En naderhand nog even wat vrijwilligers gesproken van Minc. Leuk initiatief, ik ga nog eens vaker een Minc café bezoeken.