VVD Eva Eigenhuijsen – digitaal bereikbaar

01/03/2018

Digitale bereikbaarheid

In ons verkiezingsprogramma staat opgenomen: ‘Zorgen dat er snel internet komt voor iedere Bosschenaar door de aanleg van glasvezel te faciliteren en ruimte te geven voor andere, nieuwe, hoogwaardige technieken.’

Zelf woon ik met veel plezier in het buitengebied Vinkel, aan een ‘digitaal zandpad’ zoals ik wel eens grappend zeg. Maar eigenlijk is het helemaal niet grappig: als ZZP’er werk ik frequent vanuit huis, en als ik grote bestanden wil downloaden kan dat úren duren, terwijl ik daar elders met een goede verbinding nog geen minuut over doe... Jeugd die huiswerk wil uploaden vanuit huis of informatie zoekt voor werkstukken, bedrijven gevestigd in het buitengebied en, wellicht in de nabije toekomst, zorg aan ouderen die ook op afstand digitaal verzorgd kan worden. Allemaal problematisch als de digitale bereikbaarheid niet op orde is.

Op dit moment loopt in Nuland, Kruisstraat, Vinkel en Geffen een initiatief van Trined om glasvezel uit te rollen. Voorwaarde is dat er voldoende bewoners vooraf hebben aangegeven een abonnement te hebben afgesloten. Helaas is de eerste deadline (31 januari 2018) niet gehaald om de drempel van minimaal 40% deelnemers te halen. De komende maanden moet duidelijk worden of er nog een herkansing komt, en daar draag ik zeker actief een steentje aan bij. Waarbij bijvoorbeeld de dorpsraden een belangrijke ingang zijn om te bepalen hoe zoveel mogelijk inwoners bereikt kunnen worden.

Tips?
Heb je hierover tips, of wil je weten hoe deze actie er voor staat?
Mail dan vraaghetaan@vvdeva.nl