VVD Eva Eigenhuijsen – Den Bosch Seniorenraad

27/02/2018

Seniorenraad

Dinsdag 27 februari zat ik een avond in het bestuurscentrum van de gemeente. Dit keer niet voor een commissie- of raadsvergadering: de seniorenraad van ’s-Hertogenbosch organiseerde een politieke debatavond.

Namens onze Bossche VVD stond Hanneke Welten haar mannetje in het debat. Met een krachtig, positief verhaal trapte Hanneke haar verhaal af. Als je de senioren vanaf 55 jaar rekent dan wordt er nog volop gewerkt, is het belangrijk om aan bijscholing te blijven doen om optimaal mee te kunnen draaien in de arbeidsmarkt. De senioren als een actieve, gezonde groep zien die het over het algemeen goed voor elkaar heeft. Maar voor degenen die het minder hebben getroffen en veel zorg nodig hebben, daar waar de regels nog weerbarstig zijn en niet zo maar te versimpelen zijn: daarom pleitte Hanneke om een zorgcoördinator in te voeren.

Buiten het debat om leuke gesprekken gevoerd. Onder andere over de inzichten die er in het
voormalige Maasdonk zijn over de zorgbehoefte bij senioren, waar een uitgebreid onderzoek naar is gedaan. Interessant om hierover te horen: ga ik mij zeker in verdiepen omdat ik graag op zoek ga naar oplossingen voor vraagstukken op basis van feiten. “Iedereen heeft recht op zijn eigen waarheid, maar niemand heeft recht op zijn eigen feiten.”