VVD Eva Eigenhuijsen – Den Bosch Vughterstraat
Eva blogt

Ik ben Eva Eigenhuijsen, raadslid van de Bossche VVD lijst. Volg wat ik allemaal onderneem om de Bossche inwoners en bedrijven in de raadsperiode 2018-2022 zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Wilt u graag een betrokken, benaderbare bestuurder in de gemeenteraad? Met oog voor ondernemen, duurzaamheid, de stad-land relatie, en een voorvechter van een gemeente die goed bereikbaar is en blijft, zowel fysiek als digitaal. Die een frisse blik op de gemeente combineert met jaren bestuurlijke ervaring. 

Ik nodig u uit om in gesprek te gaan in de komende 4 jaar waarbij ik graag uw input hoor op al die zaken die u aan het hart gaan. Als raadslid heeft alles in de gemeente mijn aandacht, mijn portefeuille binnen de fractie is: Economische zaken, Citymarketing & Toerisme, Cultuurhistorie & Erfgoed. Mail mij op vraaghetaan@vvdeva.nl en volg mij op Twitter en Facebook.

Vestingwerken Den Bosch

Tijdig op weg naar 2019

In 2029 is het 400 jaar geleden dat het beleg van ’s-Hertogenbosch door Frederik Hendrik plaats vond. Een fantastische gelegenheid om de rijke historie van ’sHertogenbosch als vestingstad te etaleren.

Lees verder   
eerbetoon bevrijding 's-Hertogenbosch

Eerbetoon

Een memorabele reis gemaakt met de collega’s van de gemeenteraad ‘s-Hertogenbosch naar Wales: het land van 'onze' bevrijders in oktober 1944.

Lees verder   
blog februari 2019 glasvezel

Glasvezel

Hoe blij kan je zijn met een paar leidingen die uit de berm voor je huis omhoog steken! Nog nergens mee verbonden maar wel een tastbare voorbode van vooruitgang...

Lees verder   
blog januari 2019

Goede voornemens

Twee weken vrij rondom Kerst en Oud&Nieuw geeft ruimte om terug te kijken op het oude jaar en vooruit te blikken op de kansen die gaan komen.

Lees verder   

Burgervader

Op stap met onze burgemeester Jack Mikkers. Hij wil met alle raadsleden
een dagdeel op stap. Een mooie gelegenheid om elkaar beter teleren kennen...

Lees verder   

Hoedjesdag

Hoedjesdag in Den Haag: ik was er bij! Mooi om op deze feestelijke dag in Den Haag rond te lopen, een dag dat er
eens extra wordt stilgestaan bij onze democratie.

Lees verder   

Mijn werk

Als ZZP'er word ik onder andere ingehuurd als Omgevingsmanager. Hier vertel ik iets over een project voor het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Bekijk op YouTube    

VVD wil vestingwerken Den Bosch etaleren

Over tien jaar is het 400 jaar geleden dat Prins Frederik Hendrik de stad Den Bosch innam. In dat jubileumjaar wil de Bossche VVD Den Bosch als vestingstad etaleren.

Bekijk op Facebook     
VVD eva gemeenteraadslid introductievideo

Introductie gemeenteraad

Van alle raadsleden in 's Hertogenbosch is een introductievideo gemaakt. Zo ook van mij.

Bekijk op YouTube   
VVD Eva Eigenhuijsen – Mennen, even voorstellen

Even voorstellen…

37 jaar geleden geboren in Nijmegen, opgegroeid in Grave en sinds 2017 woonachtig in Vinkel. Ik woon samen met Jeroen, die ik al ken sinds onze studietijd in Deventer. Vorig jaar zijn wij verhuisd uit de binnenstad van Grave – jaha, oud vestingstadje dus het noemt zichzelf stad – naar het buitengebied van Vinkel. Als liefhebber van groen en ruimte, maar ook van cultuur en historie voel ik mij als een vis in het water in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Afgestudeerd in Deventer aan de HBO opleiding Milieutechnologie. Oog voor duurzaamheid, onze leefomgeving en ruimtelijke inrichting zaten er dus al vroeg in. Opgegroeid in Grave waar ik actief ben geweest voor het lokale museum, meer dan tien jaar een paardensportevenement organiseer, drie jaar (tot mijn verhuizing uit de gemeente Grave) in de gemeenteraad zat, en ook in het bestuur van de Stichting Centrummanagement Grave heb gezeten.

Veel ervaring dus om in te zetten voor de gemeente ’s-Hertogenbosch, maar ook veel zin om mijn netwerk in deze gemeente verder uit te bouwen. Aangezien netwerken in mijn natuur zit en ik heel veel interesses heb, gaat dat helemaal goed komen.

VVD Den Bosch banner

Liberaal

Ik ben een liberaal in hart en nieren met een groot geloof in de kracht van het individu, en met een betrokken en oprecht oog voor de mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij. Vrijheid staat in onze partijnaam en dat is voor mij een groot goed, daar hoort in mijn optiek ook onder de vrijheid om te bepalen wat je met je eigen geld doet. Lage lokale lasten dus waar mogelijk, en altijd een kostenefficiënte gemeente die zuinig met uw en mijn belastingcenten om gaat.

Sinds 2005 ben ik lid van de VVD. In de lokale politiek vind ik een landelijk opererende partij van grote meerwaarde: door het netwerk bij collega gemeenten, provincie en in Den Haag weten we meer en kunnen we lokale vragen ook provinciaal en landelijk onder de aandacht brengen. In 2009 werd ik gekozen als VVD vertegenwoordiger in het bestuur van waterschap Aa en Maas, waar ik vervolgens 6 jaar lang frequent op het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch te vinden was. En van 2014 tot mei 2017 mocht ik gemeenteraadslid in Grave zijn, waar allerlei dossiers langskwamen die met alle gemeenten in de regio Noordoost-Brabant – waaronder dus ook ’s-Hertogenbosch – werden opgepakt.

Laatste update 10/05/2019